فواید سلامتی مصرف انواع میوههای خشک در بارداری:
انواع میوههای خشک سرشار از مواد معدنی و ویتامینهایی هستند که جنین درون رحم شما برای دستیابی به نقاط عطف زندگی خود به آنها نیاز دارد. در ادامه این مقاله، نگاهی دقیقتر به ارزش غذایی میوههای خشک و نحوه کمک آنها به مراحل مختلف از دوران بارداری زنان خواهیم داشت که مهمترین این موارد به شرح زیر میباشند:
-تأمین فیبر مورد نیاز بدن مادر و جنین درون رحم:
همانطور که میدانید، یکی از مهمترین مواد مغذی مورد نیاز در 9 ماه دوران بارداری زنان، فیبر غذایی است؛ میوههای خشک سرشار از فیبر هستند. با آغاز دوران بارداری، تغییرات هورمونی منجر به بروز یبوست در بدن مادر میشود که این مشکل با مصرف مکملهای آهن تشدید مییابد. با این حال، استفاده از یک رژیم غذایی غنی از فیبر میتواند مشکل یبوست زنان را در 9 ماه دوران بارداری به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
1/4 لیوان زردآلوی خشک حاوی 1.63 گرم فیبر است؛ 1/4 لیوان آلوی خشک حاوی 2 گرم فیبر و 1/4 فنجان سیب خشک حاوی 1.3 گرم فیبر میباشد که میتواند بخش عمدهای از نیاز روزانه بدن زنان باردار و جنین درون رحم این افراد را به فیبر تأمین کند. نتایج مطالعات اخیر دانشمندان در انجمن بارداری آمریکا نشان داده است که هر مادر بارداری میتواند 25 گرم تا 30 گرم فیبر را با قرار دادن میوههای خشک در رژیم غذایی خود دریافت کند.
-تأمین آهن مورد نیاز بدن زنان باردار و جنین درون رحم این افراد:
هر خانمی در 9 ماه دوران بارداری خود، برای اطمینان از رشد مناسب خون جنین، هر روز به حدود 27 میلیگرم آهن نیاز دارید. همچنین، مصرف مکملهای آهن به کاهش خطرات ناشی از تولد زودرس نوزادان کمک شایانی میکند. میوههای خشک سرشار از آهن هستند و به مادران باردار کمک میکنند تا آهن مورد نیاز بدن خود و جنین را به دست آورند. 1/4 فنجان زردآلوی خشک حاوی 0.6 گرم آهن است که 2٪ از نیاز روزانه بدن مادران باردار به آهن را برآورده میکند؛ همان مقدار کشمش حاوی 0.78 میلیگرم آهن میباشد. علاوه بر این موارد، آلو و سیب نیز منبع خوبی از آهن هستند.
در نهایت به خاطر بسپارید که شما میتوانید برای برطرف کردن برخی از نیازهای روزانه بدن خود به آهن، هر روز از انجیر و خرمای خشک نیز استفاده کنید.
-تأمین مواد معدنی و انواع ویتامینهای مورد نیاز بدن مادر و جنین درون رحم:
جدا از اینکه انواع میوههای خشک منابع غنی آهن و فیبر غذایی هستند، مصرف این مواد غذایی در 9 ماه دوران بارداری کلیه مواد معدنی و ویتامینهای مورد نیاز بدن خود شما و جنین را تأمین میکند. میوههای خشک مانند خرما سرشار از منیزیم هستند که منجر به رشد اعصاب و استخوانهای جنین شده و به عملکرد طبیعی بدن او کمک شایانی میکنند. همچنین، میوههای خشک سرشار از پتاسیم هستند که کنترل عضلات بدن مادران باردار و جنین را تضمین میکنند. علاوه بر این موارد، پتاسیم موجود در این ماده غذایی به کاهش خطرات ناشی از فشار زیاد که در بارداری بسیار مضر است، کمک قابل توجهی میکند.
میوههای خشک حاوی ویتامین C هستند که به عنوان آنتیاکسیدان عمل کرده و از آسیب دیدن بافتهای بدن زنان باردار و جنین درون رحم این افراد جلوگیری میکنند. در واقع، این مواد غذایی به ایجاد یک سیستم ایمنی سالم در بدن جنین کمک کرده و به بدن خود شما نیز در جذب آهن کمک میکند. در نهایت، لازم است بدانید که زردآلوی خشک غنی از ویتامین A است که به رشد مناسب دندانها و استخوانهای جنین کمک شایانی میکند.
دیگر فواید میوههای خشک در بارداری :
جدا از نقش حیاتی مواد معدنی، ویتامینها، آهن و فیبر در 9 ماه دوران بارداری زنان، قرار دادن انواع میوههای خشک در برنامه غذایی مادران حامله فواید سلامتی دیگری نیز دارد. در ادامه این مقاله، مهمترین این موارد مورد بررسی قرار میگیرند که عبارتند از:
- درصد بالای قند طبیعی موجود در میوهی خشک باعث آسانتر شدن روند هضم آنها میشود. قندها به راحتی در بدن زنان باردار و جنین درون رحم این افراد جذب میشوند و به عنوان منبع اصلی انرژی که توسط عضلات بدن استفاده خواهد شد، عمل میکنند.
- انواع آلوها و خرمای خشک ماهیچههای رحم مادر را در 9 ماه دوران بارداری تقویت کرده و روند زایمان طبیعی او را آسانتر میکند. همچنین، این میوههای خشک احتمال خونریزی را که ممکن است بعد از زایمان رخ دهد، به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
نکاتی برای لذت بردن از میوههای خشک در 9 ماه دوران بارداری:
به طور کلی، میوه های خشک در صورت نگهداری در ظروف دربدار، برای مدت طولانیتری سالم میمانند. برخی نکات ساده به شما در حفظ تمام مواد مغذی ضروری میوههای خشک کمک میکند و شما نیز میتوانید از طعم تازه این مواد غذایی مفید در 9 ماه دوران بارداری خود لذت ببرید. برخی از مهمترین این موارد به شرح زیر میباشند:
- شما به عنوان یک مادر باردار میتوانید از میوههای خشک در ساندویچها، دسرها، بستنی،سالادها، پودینگ، کاستارد و تقریباً در هر وعده غذایی که میخواهید لذت ببرید.
- همچنین، میوههای خشک میتوانند یک میان وعده سالم برای شما باشند. شما میتوانید میل خود به مصرف مواد غذایی مضر را با استفاده از انواع میوههای خشک در سه ماه اول بارداری مهار کنید.
- تهوع صبحگاهی نگرانی بیشتر خانمهای باردار است. از ترکیب میوههای خشک با ماست استفاده کنید تا بتوانید از استفراغ و حالت تهوع خود در سه ماهه اول از دوران بارداری پیشگیری نمایید. با این حال، در نظر داشته باشید که حتماً، میوههای خشک را در حد اعتدال مصرف کنید، به طوری که قند زیادی به بدن خود شما و جنین تزریق نشود. همچنین، باید در مورد میزان مصرف روزانه میوههای خشک، با پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.
- در صورت بروز هرگونه ناراحتی یا نفخ پس از خوردن میوههای خشک در دوران بارداری، مصرف آنها را متوقف کنید. همچنین، در صورت بروز مشکلاتی مانند احساس نفخ یا سوءهاضمه در 9 ماه دوران بارداری، این مسائل را به پزشک معالج خود اطلاع دهید و به دنبال مشاوره مناسب باشید.