اسفناج

اسفناج غذایی فوق العاده است. اسفناج برای سلامتی پوست، مو و استخوان اهمیت دارد. همچنین پروتئین، آهن، ویتامین ها و مواد معدنی را تأمین می کنند. از مزایای سلامتی احتمالی مصرف آن می توان به بهبود کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت، کاهش خطر ابتلا به سرطان و بهبود سلامت استخوان ها و همچنین تهیه مواد معدنی و ویتامین ها اشاره کرد که می تواند طیف های مختلفی را فراهم کند این سبزی ارزشمند در طول تاریخ توسط فرهنگ های مختلف مورد استفاده قرار گرفته است، به ویژه در غذاهای مدیترانه ای، خاورمیانه و جنوب شرقی-آسیا اما منشا این گیاه ایران است. می توان آن را به راحتی در هر رژیم غذایی گنجانید، زیرا تهیه آن ارزان و آسان است.
در این مقاله به بررسی مواد غذایی موجود در اسفناج، چگونگی استفاده از آن برای بدن می پردازیم.

یک فنجان اسفناج خام حاوی:
  • 7 کالری
  • 0.86 گرم پروتئین
  • 30 میلی گرم کلسیم
  • 0.81 گرم آهن
  • 24 میلی گرم منیزیم
  • 167 میلی گرم پتاسیم
  • 58 میکروگرم فولات
اسفناج همچنین حاوی ویتامین K، فیبر، فسفر و تیامین است. بیشتر کالری موجود در اسفناج از پروتئین و کربوهیدرات ها حاصل می شود.

اهن

کمبود آهن در رژیم غذایی می تواند بر میزان مصرف انرژی بدن تأثیر بگذارد. اسفناج منبع عالی آهن است. برای بهبود جذب، حتماً غذاهای سرشار از ویتامین C مانند مرکبات با آهن گیاهان مانند اسفناج را ترکیب کنید.

 

 

کلسیم

این سبزی مقوی حاوی تقریبا 250 میلی گرم کلسیم در هر فنجان است. با این حال، نسبت به کلسیم به دست آمده از منابع لبنی، به راحتی جذب می شود. همچنین دارای مقدار زیادی اگزالات است، که به کلسیم متصل می شود.

 

منیزیم

اسفناج همچنین یکی از بهترین منابع منیزیم در رژیم غذایی است که برای متابولیسم انرژی، حفظ عملکرد عضلات و اعصاب، ریتم منظم قلب، سیستم ایمنی سالم و حفظ فشار خون ضروری است. منیزیم همچنین در صدها واکنش بیوشیمیایی دیگر که در بدن رخ می دهد، نقش دارد.

 

فواید اسفناج

اسفناج دارای مزایای بهداشتی زیر است:

 

مدیریت دیابت

اسفناج حاوی آنتی اکسیدانی موسوم به آلفا لیپوئیک اسید است که نشان داده شده باعث کاهش سطح گلوکز، افزایش حساسیت به انسولین و جلوگیری از تغییرات اکسیداتیو ناشی از استرس در بیماران مبتلا به دیابت می شود.

 

پیشگیری از سرطان

اسفناج و سایر سبزیجات سبز حاوی کلروفیل هستند. تحقیقات متعددی، از جمله این تحقیق سال 2013 بر روی 12000 حیوان انجام شده است، نشان داده اند که کلروفیل در جلوگیری از اثرات سرطان زا آمین های هتروسیکلیک موثر است.

 

پیشگیری از آسم

بررسی 433 کودک مبتلا به آسم بین سنین 6 تا 18 سال و 537 کودک سالم نشان داد که در افرادی که مصرف مواد مغذی خاص در آن ها بیشتر است، خطر ابتلا به آسم در آن ها کمتر است.
یکی از این مواد مغذی بتاکاروتن است. اسفناج منبع عالی بتاکاروتن است.

 

اسفناج

خرید اسفناج خورد شده مانژن

کاهش فشار خون

به دلیل داشتن پتاسیم زیاد، اسفناج برای افرادی که فشار خون بالایی دارند توصیه می شود. پتاسیم می تواند به کاهش اثرات سدیم در بدن کمک کند. مصرف پتاسیم به میزان کم ممکن است به عنوان یک عامل خطر برای ایجاد فشار خون بالا باشد.

 

سلامت استخوان

مصرف کم ویتامین K با خطر بیشتری برای شکستگی استخوان همراه است. مصرف کافی ویتامین K برای سلامتی بسیار مهم است، زیرا به عنوان اصلاح کننده پروتئین های ماتریس استخوان عمل می کند، جذب کلسیم را بهبود می بخشد و ممکن است میزان کلسیم موجود در بدن را در ادرار کاهش دهد.

 

تقویت قدرت هضم

اسفناج دارای فیبر و آب زیادی است، که هر دو به جلوگیری از یبوست و تقویت دستگاه گوارش سالم کمک می کنند.

 

سلامت پوست و مو

اسفناج مقادیر زیادی ویتامین A دارد که تولید روغن در منافذ پوستی و فولیکول های مو را برای مرطوب کردن پوست و مو تعدیل می کند.
این روغن است که می تواند برای ایجاد آکنه ایجاد شود. ویتامین A همچنین برای رشد کلیه بافت های بدن از جمله پوست و مو ضروری است. اسفناج و سایر سبزیجات دارای برگ حاوی ویتامین C برای ساخت و نگه داشتن کلاژن که ساختار پوست و مو را فراهم می کند بسیار مهم است. کمبود آهن یکی از دلایل اصلی ریزش مو است که ممکن است از مصرف کافی غذاهای غنی از آهن مانند اسفناج جلوگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *